Choose your region

Eastern Europe
Northern Europe
Australia / New Zealand
or choose our
SEARCH
REGION: BELGIUM
TECHNOLOGY AND SERVICE CENTER

EXPERTISE EN TRANSPARANTIE OP ALLE VLAKKEN

Met ruim vijftien jaar ervaring met ons Technology and Service Center en meer dan een half miljoen verwerkte apparaten per jaar, zijn we uw ideale partner. We halen uw apparaten op, voeren dataverwijdering uit, verzorgen een complete refurbishment en brengen ze vervolgens opnieuw op de markt.

GEAUTOMATISEERD VERWIJDERINGSPROCES VOOR COMPLETE DATABEVEILIGING

Voor databeveiliging hebt u geen op zichzelf staande oplossing maar een holistische oplossing nodig. Deze gedachte vormt de basis van de advisering van CHG-MERIDIAN op dit gebied. Wij vinden dat databeveiliging begint bij het kiezen van de apparatuur en het classificeren van de beveiligingsniveaus. De grootste uitdaging bevindt zich echter helemaal aan het eind van de levenscyclus. Want hoe zorgt u ervoor dat data volledig en permanent van oude IT-apparatuur wordt verwijderd?

Onze Technology and Service Centers in Gross-Gerau en Skien bieden de perfecte oplossing voor een breed scala aan apparatuurtypen, van computers tot mobiele apparaten.

Hoe grondig de data wordt verwijderd of vernietigd, is afhankelijk van uw eigen beveiligingseisen. We bieden twee oplossingen voor dataverwijdering die allebei een hoge mate van procesbetrouwbaarheid bieden: eraSURE en eraSURE+.

EEN FASCINEREND KIJKJE BIJ ONZE TECHNOLOGY AND SERVICE CENTERS

EEN INDRUK VAN ONS WERK

Bij onze twee Technology and Service Centers in Duitsland en Noorwegen verwijderen we data, recycleren we apparatuur en prepareren we deze voor de tweedehands markt. Bekijk onze foto's en video's om een indruk te krijgen van onze technische expertise en transparante processen.

In het Duitse Gross-Gerau werken onze deskundigen al ruim vijftien jaar aan de perfectionering van het refurbishmentproces voor IT-apparatuur.
Ook in Skien in Noorwegen heeft CHG-MERIDIAN een Technology and Service Center waar een tweede leven wordt gegeven aan uw gebruikte IT-apparatuur.

                       

KOM EENS BIJ ONS LANGS

U mag altijd zelf langskomen om eens een kijkje te nemen bij onze Technology and Service Centers in Gross-Gerau of Skien. Tijdens een rondleiding maakt u uitvoerig kennis met onze processen en ziet u hoe we uw IT-apparatuur grondig opschonen en reviseren.

TRANSPARANT END-OF-LIFE PROCES

APPARATUUR TRACKEN WORDT EENVOUDIG MET TESMA®

Welke computer wordt momenteel gerepareerd? Hoeveel printers moeten er worden vervangen? Welke smartphones zijn gereviseerd en klaar om te worden verkocht op de tweedehands markt? Ons systeem voor technologie- en servicemanagement TESMA® geeft u antwoord op deze vragen. De end-of-life module van TESMA® biedt naadloze asset tracking, zodat u altijd weet wat de status is van de apparaten die u niet meer gebruikt en aan ons hebt toevertrouwd. Alle processtappen en serienummers worden gedocumenteerd, zodat u deze zelf kunt controleren.

DUURZAME EN VOORDELIGE REFURBISHMENT

Bij onze Technology and Service Centers ondergaat gebruikte apparatuur een duurzame visuele en technische revisie, geheel overeenkomstig onze groene IT-strategie. We analyseren de technologie grondig en verwijderen alles waarmee de vorige eigenaar kan worden geïdentificeerd. Zo blijft de restwaarde behouden. Dit is de ideale manier om apparatuur voor remarketing te prepareren, zodat u extra omzet kunt genereren. We beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk van gecertificeerde partners en groothandels voor de tweedehands markt. We ondersteunen hen op alle mogelijke manieren, zoals met flexibele afhaalmogelijkheden, speciale verpakking ter bescherming tegen schade, controles om ervoor te zorgen dat aan de eisen van de koper is voldaan, aantrekkelijke apparatuurpakketten, prijsberekeningen en aanbevelingen voor de beste afzetmarkten. Apparatuur die niet meer kan worden verkocht, wordt in overeenstemming met de AEEA-richtlijn op een professionele en milieuvriendelijke manier afgevoerd.

van onze eigen apparatuur kan

98 %

na refurbishing worden hergebruikt

van onze eigen apparatuur en van apparatuur van derden kan

96 %

na refurbishing worden hergebruikt

van de elektriciteit die we nodig hebben wordt

50 %

opgewekt door ons zonne-energiesysteem

UW GEBRUIKTE APPARATUUR IS IN CAPABELE HANDEN

Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. U kunt rekenen op ons gecertificeerde proces voor dataverwijdering en onze technische expertise.

                

EEN SCHAT AAN ERVARING

We hebben jaren ervaring als het gaat om het professioneel testen en refurbishen van alle typen IT-apparaten, ongeacht de fabrikant ervan. Als onderdeel van onze deskundige benadering maken we gebruik van elektronische hardware- en softwaredetectie om fouten te minimaliseren. Bovendien worden onze gecertificeerde processen voor dataverwijdering en refurbishment continu verbeterd.

IT-apparaten

500000

IT-apparaten worden elk jaar opnieuw op de markt gebracht

opgeschoonde IT-apparaten

110000

opgeschoonde IT-apparaten per jaar voor klanten met strenge eisen op het gebied van dataverwijdering

jaar ervaring

meer dan 15

jaar ervaring met onze eigen Technology and Service Centers

MAAK HET UZELF NIET ONNODIG MOEILIJK

Het einde van de IT-lifecycle brengt veel gedoe met zich mee. Wij nemen u graag alle zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op de kernactiviteiten van uw bedrijf. CHG-MERIDIAN biedt een alles-in-één service, van afhalen tot remarketing. In alle fasen kunt u rekenen op deskundig advies. Zo doen we bijvoorbeeld aanbevelingen over de vraag of en hoe dataverwijdering kan worden geoptimaliseerd met de nieuwste technologieën. Indien nodig kan downtime worden gereduceerd met onze naadloze, snelle en efficiënte vervangingsservice.

OVERZICHT VAN ONZE SERVICES

Remarketing

Wij refurbishen uw IT-apparatuur en zijn specialisten in het opnieuw op de markt brengen ervan. Dit betekent dat we zelfs oudere hardware kunnen vermarkten nadat deze grondig is gereviseerd.

Rollout en rollback

Wanneer uw nieuwe hardware wordt geleverd, helpen we u met de implementatie ervan. Daarnaast bieden we individuele softwaredistributie. Tijdens dit hele proces kunt u op ons rekenen. Zo weet u zeker dat alles op het juiste moment en de juiste plaats gebeurt.
Aan het eind van de IT-levenscyclus zorgen onze experts ervoor dat de oude apparatuur wordt gede-installeerd en dat deze wordt afgehaald, gerefurbished en opnieuw op de markt wordt gebracht.

Gecertificeerde dataverwijdering

Wij bieden voor een breed scala aan storagemedia oplossingen voor dataverwijdering. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw data niet in handen van derden vallen. Ons gecertificeerde proces voor dataverwijdering wordt helemaal afgestemd op uw beveiligingseisen en datacategorieën. U kunt kiezen tussen het eraSURE- en eraSURE+-proces.

Refurbishment

Wij willen ervoor zorgen dat u optimaal profijt haalt van uw oude apparaten. Daarom worden ze optisch en technisch gecontroleerd, geanalyseerd en getest. Alle sporen van de vorige eigenaar worden gewist en eventuele ontbrekende onderdelen worden toegevoegd voordat het apparaat opnieuw wordt verpakt.

VERKOOP VAN GEBRUIKTE IT-APPARATUUR

Toegevoegde waarde dankzij ongeëvenaarde technische expertise

We hebben een lange staat van dienst als het gaat om het professioneel testen en refurbishen van alle typen IT-apparaten, ongeacht de fabrikant of individuele eisen. Alles wordt gedocumenteerd in de configuratie en de beschrijving van de staat van de apparatuur. Met onze flexibele afhaalmogelijkheden en beschermende verpakking zorgen we ervoor dat apparatuur tijdens het vervoer niet beschadigd raakt. Daarnaast stellen we pakketten met apparatuur samen die snel en gemakkelijk worden verkocht. Ook berekenen we wat een redelijke prijs is en krijgt u aanbevelingen voor de beste afzetmarkten.

 

ZO ZORGEN WE VOOR DE BESTE TWEEDEHANDS VERKOOP

 • De best mogelijke technische en optische refurbishment
 • Korte afstand tot afzetmarkten dankzij internationale aanwezigheid
 • Flexibele afhaalmogelijkheden (vrachtwagen/zeecontainer/internationaal)
 • Beschermende verpakking
 • Uitgebreide controles om ervoor te zorgen dat aan de eisen van de koper is voldaan
 • Geautomatiseerde refurbishmentprocessen om het aantal defecten te minimaliseren

               

Voorwaarden voor registratie

IN DUITSLAND

 

Naamloze vennootschappen:

 • Uittreksel uit het handelsregister
 • Een kopie van het identiteitsbewijs van een afgevaardigde van het bedrijf, bijvoorbeeld de directeur of iemand met een volmacht (procuratiehouder)

 

Partners:

 • Inschrijving van het bedrijf
 • Kopie van het identiteitsbewijs van de bedrijfseigenaar

 

BUITEN DUITSLAND (WERELDWIJD)

 

 • Officiële handelsvergunning
 • Een kopie van het identiteitsbewijs van een afgevaardigde van het bedrijf, bijvoorbeeld de directeur of iemand met een volmacht
 • Bewijs van een geldig btw-nummer

Onze Technology and Service Centers zorgen voor een complete databeveiliging, transparantie bij alle procedures en geven een nuttig tweede leven aan IT-apparatuur.

NEEM NU CONTACT MET ONS OP!

Geen slapeloze nachten meer over gevoelige bedrijfsdata. Met onze gecertificeerde oplossingen voor dataverwijdering weet u zeker dat uw data in veilige handen zijn totdat ze volledig zijn verwijderd. Neem contact met ons op zodat we uw wensen kunnen bespreken.

Rony Timmermans

Vice President Finance Benelux

 • CHG-MERIDIAN Belux NV
 • Romeinsesteenweg 468 bus 21-22
 • 1853 Grimbergen
 • +32 (0) 2 705 46 00

Downloads

 • eraSURE® Flyer - English

  pdf, 3 MB
 • Sales Conditions

  pdf, 155 KB
 • Notification of Complaint EN

  pdf, 48 KB

ONTDEK MEER!

Lees hier meer over onze diensten en oplossingen.
Enterprise Mobility Solution

Intelligente oplossing om mobiel te werken

Onze nieuwe oplossing is de eerste allesomvattende oplossing die uw bedrijf een geavanceerde mobiliteitsstrategie biedt. Deze 'Enterprise Mobility Solutions' zijn ontworpen met alle mogelijkheden en services die nodig zijn om gemakkelijk mobiel te werken. Ontdek de intelligente manier om zakelijke mobiliteit mogelijk te maken.

Read on 
MANAGED DESKTOP SOLUTIONS

Efficiënte organisatie van technologie-investeringen

Desktopcomputers, laptops en tablets: het beheer van IT-werkplekken is ingewikkeld geworden, vooral als elke gebruiker weer andere behoeften heeft. Met de managed desktop solution van CHG-MERIDIAN kunt u uw computeromgeving voor uw medewerkers efficiënter inrichten.

Read on 
Print oplossingen

DE WEG NAAR EEN COMPLEXE PRINTINFRASTRUCTUUR

Welke soort en hoeveel assets heeft u nodig voor vlotte werkprocessen? Hoe kan de ononderbroken levering van verbruiksgoederen voor multifunctionele printers en kopieerapparaten worden gewaarborgd? En hoe kunnen de totale kosten transparanter worden? Dat zijn slechts een aantal van de vragen die we kunnen beantwoorden met een coherent printconcept op maat. Het volledige geïntegreerde concept omvat technische, commerciële en proceservaring, de kernactiviteit van CHG-MERIDIAN, en stelt de klant in staat zijn IT efficiënt te beheren en er vlot mee te werken.

Read on