Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: BELGIUM

25-jan-2018 | Weingarten, Germany

Het ziet er goed uit

Dr. Mathias Wagner, Voorzitter van de Raad van Bestuur van CHG-MERIDIAN, blikt terug op 2017 en geeft een optimistische kijk op de toekomst

2017 was opnieuw een bemoedigend jaar voor CHG-MERIDIAN: ons volume van lease-originaties steeg met 8 procent tot € 1,24 miljard. Onze klanten in de IT-, industriële en gezondheidszorgsector maken meer gebruik van digitale technologieën, waardoor we opnieuw een sterke en winstgevende groei kunnen realiseren in 2017.

Als specialist in niet-captive technologiemanagement en financiering zijn we optimistisch dat we deze positieve groeitrend in 2018 kunnen voortzetten. We hebben nog steeds een enorm groeipotentieel in onze bestaande markten door een grotere marktpenetratie van onze oplossingen. We zien ook een toenemende vraag van internationale klanten.

Dankzij onze aanwezigheid in 22 landen en 35 locaties beschikken we over de nodige geografische diversificatie: we zijn gevestigd waar onze klanten zijn en kunnen hen ondersteunen met hun technologische investeringen in het buitenland. In 2017 werd ongeveer 50 procent van het volume aan lease-originaties gegenereerd buiten de thuismarkt van Duitsland.

Een cruciale factor voor ons toekomstige succes is de wereldwijde connectiviteit van onze werknemers, die een internationale gemeenschap vormen, verenigd door een gedeelde reeks waarden. Een engagement voor wederzijds respect, betrouwbaarheid en transparantie - dit is de basis voor onze gedachten en acties, zowel in ons werk met klanten als binnen het bedrijf.

De focus voor 2018 is om onze digitale strategie te implementeren

In 2018 willen we zowel klantgerichte als interne processen verbeteren als onderdeel van onze digitale strategie. CHG-MERIDIAN zelf kan beter gebruik maken van digitale technologie om zijn processen verder te automatiseren, te vereenvoudigen en te versnellen en te profiteren van de voordelen die dit oplevert.

Bedrijven zijn steeds meer bereid om hun werknemers te helpen meer gebruik te maken van digitale technologieën om hun concurrentievermogen te behouden. Onze IT-oplossingen, met name onze Enterprise Mobility Solutions, ondersteunen deze trend.

De oplossingenportfolio van het bedrijf biedt ons een aanzienlijk groeipotentieel in onze markten waar we gebruik van moeten maken. De toenemende complexiteit van technologiemanagement stimuleert de vraag naar one-stop oplossingen - en dankzij onze aangepaste gebruikersmodellen die de klant ondersteunen in elke fase van de levenscyclus van technologie, zijn we goed geplaatst om die te vervullen.

Diversificatie in de sectoren industriële technologie en gezondheidszorgtechnologie loont

Onder zijn bedrijfsstrategie richt CHG-MERIDIAN zich niet alleen op IT, maar ook op industriële en gezondheidszorgtechnologie. Industriële technologie bestaat voornamelijk uit investeringen door grote bedrijven in industriële machines, automatisering, intralogistiek en material handling-apparatuur. De gezondheidszorgtechnologiesector omvat de belangrijkste medische apparatuur, zoals CT-scanners, ventilatoren en infusiepompen, die worden gebruikt door ziekenhuizen en andere zorgaanbieders.

Door ons verder te specialiseren in deze twee sectoren, bieden we onze klanten een totaalbeeld van de totale kosten van een technologische investering. Dergelijke kosten zijn normaal gesproken veel hoger dan de daadwerkelijke initiële investering en er is geen transparantie met betrekking tot deze kosten gedurende de volledige levensduur van de apparatuur. Dit betekent dat waardevolle efficiëntie- en kostenaspecten niet worden benut.

Het succes van CHG-MERIDIAN als dienstverlener hangt af van hoe goed, hoe snel en hoe professioneel we elke dag samenwerken ten behoeve van onze klanten - of het nu met de klant zelf is, met interne projecten, in teams, op afdelingen, tussen afdelingen of als onderdeel van grensoverschrijdende processen. Samenwerking vereist dat we elkaar met respect behandelen, om betrouwbaar te zijn, om verantwoordelijkheid te tonen, en om transparant te communiceren en te werken. Dat is onze filosofie.

 

Dr. Mathias Wagner

Voorzitter van de Raad van Bestuur, CHG-MERIDIAN AG

 

Deze en andere artikelen zijn te vinden in ons bedrijfsrapport van 2018.

"A key factor in our future success is the global connectivity
of our employees, who form an international community united
by a shared set of values.”
Dr. Matthias Wagner

Downloads

  • CHG-MERIDIAN Corporate Report 2018 (EN)

    pdf, 6 MB

Uw persoonlijk contact

Aarzel niet contact met ons op te nemen als u vragen heeft

De Groep CHG-MERIDIAN

De Groep CHG-MERIDIAN is een van 's werelds grootste non-captive leveranciers van technologiemanagementdiensten aan de IT, industrie en gezondheidssector. De Groep CHG-MERIDIAN heeft ongeveer 1.000 medewerkers en levert haar klanten uitgebreide ondersteuning voor hun technologische infrastructuur - van advies, financiële en operationele diensten tot remarketingdiensten voor gebruikte apparatuur via haar twee technologie- en servicecentra in Duitsland en Noorwegen.

De Groep CHG-MERIDIAN biedt een efficiënt technologiebeheer voor grote en middelgrote ondernemingen en klanten uit de publieke sector. De Groep bedient nu meer dan 10.000 klanten over de hele wereld en beheert technologie-investeringen met een totale waarde van meer dan 4,75 miljard euro. Het online-gebaseerde Technology and Service Management System (TESMA®) biedt maximale transparantie in technologiemanagement aan meer dan 15.000 gebruikers. De Groep CHG-MERIDIAN heeft kantoren in 25 landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Weingarten, Duitsland.