Digitale
Werkplek
To French Version
Wat is de Digitale Werkplek?
01
Wat zijn de voordelen van de Digitale Werkplek?
02
Zes stappen naar een Digitale Werkplek
03
blog
Contact

Digitale werkplek.
VAN HYPE NAAR WERKELIJKHEID.

Scroll om te verkennen

Wat is de Digitale Werkplek?

Dankzij de digitale werkplek kunnen werknemers op een veilige manier op afstand werken en samenwerken met collega’s, dienstverleners en nationale en internationale klanten. Technologieën zoals mobiele toestellen, innovatieve apps en snelle internet netwerken spelen daarbij een belangrijke rol. Het draait echter ook om efficiënte en digitale platforms en processen die zorgen voor een goede gebruikerservaring. In een digitale werkplek schep je een flexibele, state-of-the-art werkomgeving die werknemers voorziet van alle informatie en processen die ze nodig hebben om hun werk eenvoudig en lonend te maken. Dit garandeert dat je wordt ondersteund door uiterst gemotiveerde en vaardige werknemers.
This is some text inside of a div block.
90
%
Volgens Samsung Futureescape kan 90% van het werk van de werknemers uitgevoerd worden op een mobiel toestel met toegang tot e-mail, webbrowsers en Microsoft Office software
This is some text inside of a div block.
33
%
Volgens het CEB werkt 33% van de werknemers zowel extern als op kantoor.
This is some text inside of a div block.
83
%
Volgens Oxford Economics zegt 83% van de grote retailers dat digitale transformatie het hoofddoel is van hun strategie.

Wat zijn de voordelen van de Digitale Werkplek?

Verhoogde efficiëntie

Oplossingen voor de digitale werkplek, virtuele samenwerking en gedeelde kantoorruimtes dragen bij tot de verhoging van de productiviteit van uw bedrijf en zijn innovatiekracht. Zo kunnen je werknemers bijvoorbeeld werken terwijl ze onderweg zijn of ergens zitten te wachten, zodat ze meer tijd hebben voor andere activiteiten.
De digitale werkplek helpt ook je bedrijfsprocessen te optimaliseren. Alle gegevens en processen zijn beschikbaar in een centrale werkomgeving. Goedkeuringsprocessen of orders voor verbruiksgoederen vergen slechts enkele muisklikken, wat het werk van de IT-en inkoopafdelingen vereenvoudigt.

Besparingen en kostentransparantie

Efficiëntere processen en een optimale aanpassing van de werkomgeving kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Alle kosten in verband met het aankopen en gebruiken van IT-apparatuur voor een werkplek kunnen nauwkeurig worden berekend en voorspeld

Grotere werknemerstevredenheid

Je werknemers spelen een actieve rol in het selecteren van de IT-apparatuur voor hun digitale werkplek. Deze betrokkenheid verhoogt ook hun tevredenheid van de apparatuur die hen wordt verstrekt en dit resulteert op haar beurt in betere prestaties. Eenvoudigere en intuïtievere processen en de bijhorende tijdwinst dragen ook bij tot een betere gebruik er servaring. Door de betrokkenheid van je werknemers te verhogen, zal je ook meer winst halen uit hun technische vaardigheden en kennis van de digitale ontwikkelingen.

Interessanter voor sollicitanten

Jonge geschoolde werknemers hechten veel waarde aan korte en efficiënte IT-processen en maximale vrijheid op het vlak van de keuze van hun werkinstrumenten. De “war of talent”, die de komende jaren nog verder zal toenemen, is een goed argument om de digitale werkplek te implementeren en verder uit te werken.

Zes stappen naar een digitale werkplek

Volg deze zes stappen om ook in jouw onderneming een digitale werkplek te creëren.

1

Creëer een visie

Een solide strategie is van cruciaal belang voor de succesvolle implementatie van de digitale werkplek. Stel jezelf de vraag hoe je IT-omgeving er binnen drie jaar moet uitzien. Welke apparatuur heb je nodig? Hoe vaak moet deze worden vervangen? Mogen werknemers hun eigen apparaten bestellen? Hoeveel vrijheid krijgen werknemers bij het kiezen van hun apparaten? Nadenken over deze en andere soortgelijke aspecten, doe je in overleg met de verschillende stakeholders binnen je bedrijf. Een duidelijke visie is niet enkel efficiënter, het is tevens een belangrijke factor om het enthousiasme over de digitalisering bijje werknemers aan te wakkeren. De visie helpt werknemers beter te laten begrijpen in welke richting het bedrijf evolueert, waarom bepaalde veranderingen noodzakelijk zijn en wat de voordelen voor hen zijn.
2

De IT-afdeling en financiële afdeling overtuigen

Het is soms moeilijk om de opvattingen en verwachtingen van de CIO en CFO te verenigen met elkaar. De CIO zal sterk geïnteresseerd zijn in een overschakeling naar de nieuwste IT-omgeving, elke procedure beoordelen en digitalisering doorvoeren. De CFO zal in de eerste plaats kijken naar het kostenplaatje. Financiële managers kijken ook naar het rendement op de investering: zal de herstructurering de productie verhogen? Hoe vaak moet de IT-apparatuur worden vervangen om de efficiëntie te optimaliseren? Je strategie voor een digitale werkplek moet daarom transparant zijn en voldoen aan de verwachtingen van de CIO en CFO als je wilt dat de strategie binnen de onderneming geaccepteerd wordt en op lange termijn een succes wordt. Er bestaan innovatieve concepten die zijn afgestemd op maat van jouw bedrijf, waardoor je de betaling voor deze technologie en de bijhorende diensten kan spreiden over de volledige levensduur van de apparatuur. Zo behoud je vlotter een overzicht van de kosten en kun je nauwkeurig alle besparingen berekenen.
3

Analyseer de behoeften

Niet alle werknemers hebben dezelfde vereisten voor een digitale werkplek. Zo kunnen bijvoorbeeld interne medewerkers met basis office pakketten eerder een desktop in gedachten hebben, waar externe werknemers eerder op een uiterst betrouwbaar en veilig niveau moeten kunnen werken. Voor ontwerpers en ontwikkelaars aan de andere kant is de performantie van de apparatuur van doorslaggevend belang. Daarom is het belangrijk om te weten wat je werknemers nodig hebben en wie de verschillende stakeholders zijn. Door je werknemers te betrekken, zorg je ervoor dat je digitale werkplek optimaal voldoet aan de behoeften en zorgt voor maximale efficiëntie. Het verhoogt ook de acceptatie en tevredenheid van de werknemers.
4

Zorg voor een stapsgewijze invoering

In plaats van wekenlang te werken aan een plan om alle computers tegelijkertijd te vervangen, is het beter om de digitale werkplek stapsgewijs in te voeren en flexibel te blijven. De behoeften en de functie van je werknemers kunnen namelijk veranderen. Concepten voor de werkplek met flexibele, kortere termijnen zullen deze strategie bevorderen. De apparatuur wordt ter beschikking gesteld van de werknemers wanneer ze hier behoefte aan hebben en niet volgens vaste afschrijvingsmethodes. Eveneens raden wij je aan om te werken met testgroepen wanneer je nieuwe IT-apparatuur wenst uit te rollen. Deze groepen kunnen de beoogde veranderingen uittesten, zodat je vooraf de nodige aanpassingen kunt doorvoeren. Zo worden al je werknemers niet getroffen door deze wijzigingen. Door je werknemers deel te laten uitmaken van het project, zal het project beter worden aanvaard en zullen je werknemers hun digitale vaardigheden toenemen.
5

Betrek je werknemers

Stel een stappenplan op voor de invoering van de digitale werkplek door te overleggen met de verschillende stakeholders van je organisatie. Wat heb je nodig? Wat betekent de invoering van een digitale werkplek in de praktijk? Documenteer welke mijlpalen wanneer moeten worden bereikt en welke projectfasen nog moeten worden afgewerkt. Het is belangrijk om continu de successen van het project en de voordelen ervan binnen de onderneming te communiceren zodat de werknemers enthousiast blijven over digitalisering. Door de resultaten van de testfases en ervaringen van individuele werknemers te publiceren, kan je de motivatie doen toenemen, terwijl de gezamenlijke inspanningen garant staan voor een optimaal resultaat.
6

Maak van IT-inkopen een shopping-ervaring

Online shops zoals Amazon hebben de shopping ervaring beduidend veranderd. Je werknemers kennen en waarderen de processen die door de grootste online retailers worden aangeboden en verwachten dezelfde vlotte ervaring van je IT-afdeling. In de praktijk worden ze echter geconfronteerd door complexe goedkeuringsprocessen en lange wachttijden voordat hun gekozen IT-materiaal wordt geleverd. Dit is waar innovatieve aankoopoplossingen op basis van self-service-portals het verschil kunnen maken. De werknemers kiezen zelf de digitale apparatuur die het best past bij hun functie, uit een selectie die vooraf werd bepaald door jou, als IT verantwoordelijke. Wanneer je online winkelt, wordt de bestelling vaak binnen een paar dagen geleverd. Eenvoudige processen – die verder gaan dan puur aankoop – en gepersonaliseerde gebruiksinterfaces helpen je om een optimale gebruikerservaring te creëren.

MEER TE WETEN KOMEN OVER DE DIGITALE WERKPLEK IN ONZE WHITE PAPERS.

DIGITALE SAMENWERKING
Hoe maak je van samenwerkingstools een succes?
DE DIGITALE WERKPLEK:
HOE U DE BETROKKENHEID VAN UW MEDEWERKERS KUNT VERGROTEN
GEBRUIKERSERVARING
HET TRAJECT OP WEG NAAR EEN DIGITALE WERKPLEK KAN UW BEDRIJF VERSTERKEN

Ontdek meer over de digitale werkplek

Pay-per-use-modellen
INVESTEREN IN TECHNOLOGIE ZONDER BUDGETOVERSCHRIJDING
De digitale transformatie van bedrijven maakt innovatieve betaalmodellen zoals pay-per-use mogelijk. Door te vertrouwen op een betaalmethode die is gebaseerd op daadwerkelijk gebruik, kunnen bedrijven hoge kapitaalinvestering voor IT-apparatuur, of bij het installeren en runnen van IT-oplossingen en -servers vermijden.
Digitale werkplekbeheer
OPTIMAAL ONTWERP EN EFFICIËNT BEHEER VAN DE MODERNE WERKPLEK
Tegenwoordig verwachten medewerkers dat hun werkgever een moderne digitale werkplek biedt die is uitgerust met de nieuwste technologie, 24/7 beschikbaar is en hen in staat stelt hun taken overal uit te voeren. Als bedrijven ook willen profiteren van de digitale werkplek, zullen technisch en commercieel beheer samen moeten werken.
Digitale werkplek
ONTSNAP AAN DE TCO-VAL
Of een IT-infrastructuur zichzelf terugbetaalt of niet, hangt niet alleen af van de aankoopkosten. We behandelen de kosten die vaak over het hoofd worden gezien en laten zien hoe u de correcte total cost of ownership berekent.