SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
Duurzaamheid verbeteren

DUURZAAMHEID OMARMEN IN UW IT-STRATEGIE

In een veranderende wereld zijn klimaatverandering, milieuproblemen en grondstoffenschaarste cruciale kwesties. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om te werken aan duurzaamheid. Ontdek hoe uw IT-strategie hieraan kan bijdragen.

Gebruik boven eigendom omarmen: Kies voor moderne, energiebesparende apparaten met effectief levenscyclusbeheer en klimaatfinanciering. Goed voor het milieu, uw gemoedsrust en uw budget

Als nieuwe, energiezuinige IT-apparatuur op uw to-dolijst staat, maar uw budget daar weinig ruimte voor laat, overweeg dan een gebruiksmodel dat milieu-impact en kostenbesparingen verenigt met uw veranderende IT-vereisten. Ons servicegebaseerde model brengt u een stap dichter bij het bereiken van uw duurzaamheidsdoelstellingen, waarbij u zonder in eigendom te hebben, toegang krijgt tot de nieuwste apparaten, in lijn bent met de principes van de circulaire economie en uw CO2-voetafdruk verlaagt.

Een op maat gemaakte financierings- en serviceoplossing van CHG-MERIDIAN optimaliseert de waardeketen. Het verlengt de levensduur van uw IT-apparaten, verkleint uw ecologische voetafdruk en creëert een kosteneffectiever resultaat. Daarbij wordt prioriteit gegeven aan factoren als kwaliteit, flexibiliteit en eenvoudig onderhoud.

Onze technology2use-oplossing komt zowel de organisatie als het milieu ten goede. Het is tijd voor een oplossing van CHG-MERIDIAN.
 

Knelpunten in cijfers

groeiend e-waste probleem

89 %

89% van de organisaties recyclet minder dan 10% van hun IT-hardware
- Capgemini (2021)

OVERBODIGE, VEROUDERDE HARDWARE

60 %

van de apparaten komt momenteel bij einde levensduur in de lade terecht
- Vito NV (2022)

ER MOET MEER GEBEUREN

15 %

Slechts 15% van de organisaties heeft stappen ondernomen om de CO2-afdruk van IT-hardware te verminderen.
-Capgemini (2021)

Het IT-landschap moderniseren en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen

Innovatiecycli in IT worden steeds korter. Maar het voortdurend kopen van nieuwe apparaten belast uw budget en het milieu, een dilemma dat wij u kunnen helpen overwinnen. Het gebruik van producten in plaats van het bezit ervan, heeft een positieve invloed op het milieu en vermindert de uitstoot van broeikasgassen.

60% van de IT-apparaten bereiken niet altijd hun maximale levensduur, wat leidt tot een aanzienlijk waardeverlies. Aan het einde van de gebruiksduur worden de aan CHG-MERIDIAN geretourneerde apparaten gereviseerd, opnieuw op de markt gebracht en een tweede leven gegeven, wat betekent dat ze in het algemeen langer worden gebruikt. Ons belangrijkste doel is om de maximale waarde voor de producten in onze waardeketen te behouden.

Dit verkleint de ecologische voetafdruk, en uw IT-landschap wordt regelmatig gemoderniseerd. Bovendien kunt u de broeikasgasemissies die ontstaan door de productie en het gebruik van uw nieuwe apparaten, vrijwillig compenseren door middel van gecertificeerde compensatiemaatregelen. Circulaire economie plus financiële klimaatbijdragen: zo werkt duurzaamheid bij CHG-MERIDIAN.
 

HOE U BAAT HEEFT BIJ CHG-MERIDIAN

MILIEUBESCHERMING

De langere levensduur van opnieuw op de markt gebrachte apparaten betekent dat er minder productieprocessen nodig zijn. Dit verkleint de ecologische voetafdruk. Het vrijwillig compenseren van broeikasgassen helpt de schadelijke impact op het milieu te verminderen.

NALEVING VAN REGELGEVING

Een goed beheerd gebruiksconcept kan u helpen te voldoen aan milieuvereisten, bv. door de verantwoorde verwijdering van apparaten of het naleven van de supply chain-specificaties

KOSTENBESPARING

Nieuwe, efficiëntere en krachtigere apparaten verlagen de energiekosten. Bovendien biedt de verkoop van oude apparaten op de secundaire markt extra besparingen.

CONCURRENTIEVOORDEEL

Milieubewuste, duurzaamheidsgerichte bedrijven worden positiever ervaren. Een pluspunt om u van de concurrentie te onderscheiden. En om klanten, partners, investeerders en bekwame medewerkers aan te trekken.
 

Opgeloste knelpunt in cijfers

verminder de CO2-uitstoot

31 %

31% van de CO2-uitstoot kan worden bespaard met een operationele lease

verlenging van de levensduur van IT

924000

IT-apparaten over de hele wereld kregen door CHG-MERIDIAN een tweede leven
- CHG-MERIDIAN (2023)

refurbishment-percentage

96 %

Van alle door CHG-MERIDIAN verwerkte apparatuur is gereviseerd voor hergebruik

Succesverhalen

Green IT: Hoe COCA-COLA HBC Austria vooruitgang boekt op het gebied van klimaatdoelstellingen

Meer informatie
"CHG-MERIDIAN is een vertrouwde adviseur die ons helpt het juiste bedrijfsconcept te vinden, passende oplossingen aanbiedt, en ervoor zorgt dat apparaten duurzaam kunnen worden gebruikt."
INGEBORG TICHY, SENIOR BUYER BIJ COCA-COLA HBC AUSTRIA
100% TRANSPARANTIE VOOR BETERE BESLUITVORMING

TESMA

Of het nu gaat om apparaatbeheer over meerdere vestigingen, het volgen van betalingsstromen, het optimaliseren van het gebruik van apparatuur of aanpassing aan nieuwe vereisten, ons tesma-platform integreert naadloos technische en commerciële gegevens. Zorg voor realtime inzichten en volledige transparantie gedurende de gehele levenscyclus van het apparaat, wat flexibel beheer, nauwkeurige financiële controle en vereenvoudigde rapportage mogelijk maakt. Van de initiële planning en uitrol tot het ophalen van apparaten en het wissen van gegevens, tesma stroomlijnt elke fase met gemak.
naar TESMA

Ontdek meer klantmissies

De uitdagingen van onze klanten zijn altijd heel specifiek. Toch kunnen we belangrijke kwesties identificeren die we hebben samengevat in overkoepelende klantmissies. Wellicht kunt u daarin uw noden terugvinden?

MAXIMALISEER UW IT-BUDGET EN BETAAL ALLEEN VOOR WAT U NODIG HEEFT

Vermijd kapitaalbinding wanneer u investeert in de nieuwste technologie en profiteer van een voorspelbare betalingsstroom, waardoor u uw budget beter kunt beheren.

Lees verder 

UW IT-APPARATEN BEHEREN OVER DE INTERNATIONALE GRENZEN HEEN

Hoe kunt u moeiteloos uw IT-apparaten beheren en uw aankoopprocessen stroomlijnen om u flexibiliteit en beheer te bieden? Met ons aan uw zijde, is dat mogelijk.

Lees verder 

GEOPTIMALISEERDE IT-ACTIVITEITEN: TIJD VRIJMAKEN VOOR KERNTAKEN

Besteden uw belangrijkste IT-resources tijd aan minder belangrijke taken en proberen ze een verouderend IT-landschap te onderhouden en te beheren?

Lees verder 

Contact met ons opnemen

Wilt u persoonlijk en gratis advies? Neem contact met ons op en ontdek hoe onze expertise u kan helpen.

Contact met ons opnemen

Wij staan altijd klaar om te luisteren naar uw zorgen: Wij verheugen ons op uw e-mail of telefoontje.
Contact met ons opnemen