SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
Gelijke tred houden met technologische vooruitgang

ROBOTIC MEETS LIFECYCLE MANAGEMENT

Meer weten
Gelijke tred houden met technologische vooruitgang

ROBOTIC MEETS LIFECYCLE MANAGEMENT

De voordelen van robotgestuurde systemen voor het ziekenhuis, de chirurg en de patiënt kunnen niet worden ontkend. Maar hoe kan een ziekenhuis gelijke tred houden met de technische vooruitgang, met prijzen van robotsystemen die in de miljoenen lopen?
Meer weten
Medische technologie

MANAGED EQUIPMENT SERVICES (MES)

Doorgaans kopen of leasen ziekenhuizen hun medische technologie.
Deze twee opties bieden ziekenhuizen echter alleen toegang tot financieringsmogelijkheden. Wat ziekenhuizen echt nodig hebben, is toegang tot een complete oplossing voor technologiebeheer.
Meer weten
Een nieuwe koers

KIEZEN VOOR EEN DUURZAME EN FINANCIEEL ZEKERE TOEKOMST VOOR ZIEKENHUIZEN

Ziekenhuizen worstelen momenteel met een aanzienlijke druk op de kosten. En de vraag wordt steeds groter. Ziekenhuizen willen en moeten investeren, dus is het des te belangrijker om de juiste stappen te zetten om te kunnen veranderen. Systemen op basis van de circulaire economie bieden oplossingen die de liquiditeit beschermen en duurzaam zijn.
Meer weten

EEN PERFECT EVENWICHT TUSSEN KOSTEN EN BATEN

Investeren in de nieuwste zorgtechnologie brengt vaak hoge kosten met zich mee. CHG-MERIDIAN kan beoordelen wanneer investeringen voor ziekenhuizen en zorginstellingen echt de moeite waard zijn.

MEDISCHE APPARATUUR EN IT WORDEN ÉÉN

Gezondheidszorg zonder IT is tegenwoordig ondenkbaar, aangezien IT steeds belangrijker wordt in veel werkprocessen. Deze trend zal zich doorzetten en medische apparatuur en IT zullen in de toekomst nog nauwer met elkaar verbonden zijn. Het is hier dat wij onze ervaring in een brede waaier van technologieomgevingen willen aanwenden om ons bedrijfsmodel uit te breiden naar de sector van de zorgtechnologie. Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om in elke fase de juiste partner te vinden voor uw specifieke behoeften.

MINIMALISERING VAN KOSTEN EN MAXIMALISERING VAN PATIËNTENWELZIJN

Door de implementatie van efficiënte technologie kunt u de patiëntenzorg verbeteren en tegelijkertijd de kosten terugdringen. Uw persoonlijke adviseur bij CHG-MERIDIAN voert een uitvoerige portefeuilleanalyse uit van uw medische infrastructuur.

Waar wordt apparatuur gebruikt en hoe werd deze gefinancierd? Samen met onze partners analyseren we ook andere aspecten. Is er ergens een overschot of juist een tekort aan technische apparatuur? Hoe ontwikkelen de onderhoudskosten zich? Kan de inkoop van verbruiksgoederen worden geoptimaliseerd?

Met onze commerciële en technische expertise kunnen we u helpen op de volgende gebieden:

 • Harmonisering van apparatuurinventarissen
 • Vervanging van ongeschikte technologie
 • Terugdringing van het aantal leveranciers
 • Winstgevende verkoop van oude apparatuur
 • Stroomlijning van processen

Onze bedrijfsconcepten op maat leveren u aanzienlijke besparingen op en tillen uw patiëntenzorg naar het hoogste niveau.

Zo kunt u uw voordeel doen met leanere processen, minder complexiteit, meer transparantie en lagere administratieve onkosten.

TRANSPARANT KOSTENBEHEER

TESMA®

TESMA® geeft u een compleet overzicht van de geleverde apparatuur en de hieraan gerelateerde servicedata, zowel in technologisch als in commercieel opzicht. U kunt TESMA® helemaal aanpassen aan uw zorgorganisatie en aan de behoeften van elke afdeling. Zo kunt u dit programma bijvoorbeeld als gecentraliseerde applicatie gebruiken, maar TESMA® is dankzij de vele open interfaces ook bij uitstek geschikt als add-on. Daarnaast kunt u deze applicatie gebruiken om apparatuur te bestellen, kosten aan patiënten toe te wijzen of te voldoen aan regelgeving op het gebied van documentatie.
MEER OVER TESMA®
LIFECYCLE MODEL

ALLES DRAAIT OM UW SUCCES

Hoewel elk project weer anders is, kunnen we uw leven gemakkelijker maken met een simpel model dat steeds dezelfde methode gebruikt. Dit is ons beproefde driefasenmodel. Het model vormt de basis van de uitgebreide en deskundige ondersteuning die we u tijdens de hele IT-lifecycle – en ook daarna nog – kunnen bieden.
Leave lifecycle
DRIEFASENMODEL

LASERFOCUS OP U

Omdat de fasen in elkaar overlopen en ze zo een geheel vormen, betekent dit dat wij van begint tot einde van elk project voor u klaarstaan. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we in elke fase de juiste partner vinden voor uw specifieke wensen.
svg_chg_lifecycle_with_textpath
VOORBEREIDINGSFASE

ALLES STAAT OF VALT MET EEN GOEDE VOORBEREIDING

Voor complete bedrijfsconcepten op maat is een breed perspectief nodig. We maken een grondige analyse van de financieringsmogelijkheden voor uw project en geven u een uitgebreid en toekomstgericht advies. Zo leggen we de basis die ervoor zorgt dat uw project een blijvend succes wordt.

CONSULTING

ANALYSE VAN MEDISCHE TECHNOLOGIE

 • Vaststellen van assets op basis van portefeuilleanalyse
 • Identificatie van scenario's voor kostenbesparingen
 • Documentatie en analyse van de bestaande portefeuille van medische en IT-apparatuur

AANKOOP

PROCUREMENTPROCES

 • Ondersteuning van en toezicht op procurementproces
 • Onderhandeling met fabrikanten
 • Beheer van het order- en leveringsproces
 • Tracking van assets met TESMA®
PRODUCTIEVE FASE

ALTIJD EEN EFFICIËNTE EXPLOITATIE

Voor een efficiënte productiviteit is de logische inzet van alle resources nodig. Wij staan de hele gebruiksduur voor u klaar. U hebt dus maar één leverancier die deskundig is op alle vlakken.

ROLLOUT

IMPLEMENTATIE

 • Levering en installatie door preferred partners
 • Documentatie van nieuwe klinische apparatuur en software
 • Financiering voor technische upgrades

SUPPORT

SERVICE-INTEGRATIE

 • Kostenbeheer voor garantie- en serviceconcepten

BEHEER VAN CONSUMABLES

 • Beheer van consumables
 • Portefeuillemonitoring met TESMA®

MANAGED EQUIPMENT SERVICE

 • Vaste kosten voor service, levering en vervanging

FINANCIËLE DIENSTEN

FINANCIEEL BEHEER

 • Flexibele financieringsconcepten overeenkomstig internationale normen voor financiële verslaglegging
 • Budgetoptimalisatie
 • Patiëntspecifieke facturatie en toewijzing van onkosten
END-OF-LIFE FASE

ELK EINDE IS EEN NIEUW BEGIN

Wij bieden een geavanceerd end-of-life proces, waar u veel voordeel uit kunt halen. Zo kunnen wij niet alleen uw assets ophalen, maar bieden wij ook gecertificeerde gegevensverwijdering aan. Daarnaast kunnen wij oudere apparatuur remarketen. Wanneer apparatuur moet worden afgedankt, doen wij dit overeenkomstig de beginselen van groene IT.

ROLLBACK

END OF LIFE

 • De-installatie
 • Logistieke service en documentatie
 • Gecertificeerde gegvensverwijdering (conform richtlijnen van het Duitse overheidsbureau voor informatiebeveiliging en het Amerikaanse ministerie van defensie)
 • Remarketing
 • Milieuvriendelijke afdanking
TESMA®

EFFICIËNT BEHEER VAN COMPLEXE TECHNOLOGIEËN

TESMA®, ons systeem voor technologie- en servicemanagement, is de basis voor alles wat wij bij CHG-MERIDIAN doen op het gebied van lifecycle management. Hiermee heeft u altijd een overzicht van alle commerciële en technische aspecten. Alle belangrijke informatie is transparant en in real time toegankelijk.

TESMA®

 • Biedt complete transparantie tijdens de volledige lifecycle van technologie
 • Houdt rekening met commerciële en technische aspecten

Our lifecycle model illustrates how CHG-MERIDIAN successfully supports you in every phase of your technology project.

FLEXIBELE FINANCIERING EN EFFECTIEVE ONDERSTEUNING VOOR UW ZORGTECHNOLOGIE

CHG-MERIDIAN biedt flexibele financiering, doeltreffende ondersteuning en lifecycle management van technologie die een meerwaarde biedt.

 

CHG-MERIDIAN zorgt voor een flexibele financiering van medische apparatuur en IT. Samen zoeken we naar een transparant facturatiemodel op maat dat past bij uw situatie. U betaalt op de manier die het voordeligst is voor u: pay-as-you-earn, pay-per-patient, pay-per-theater of het complete financieringspakket.

 

Ook helpen we u uw investeringen in lijn te brengen met uw commerciële doelstellingen (ROI, budget, kosten) en eisen voor financiële verslaglegging (US GAAP, IFRS, enz.).

EFFECTIEVE ONDERSTEUNING VOOR EEN PROBLEEMLOZE WERKING

Uw persoonlijke adviseur bij CHG-MERIDIAN staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw zorginvesteringen succesvol worden geïmplementeerd en tegen de laagst mogelijke kosten worden geëxploiteerd. Hij of zij is uw aanspreekpunt en u kunt altijd rechtstreeks contact opnemen met uw adviseur als u vragen heeft over de vele services die wij bieden, zoals het bestellen, installeren, onderhouden, ophalen en remarketen van medische en IT-apparatuur.

 

 • Apparatuur tijdens de hele lifecycle tracken in TESMA®
 • Onderhoud en garantie worden door onszelf uitgevoerd
 • Tijdelijk gebruik van voordelige gebruikte of vervangende apparatuur (in samenwerking met geselecteerde partners)
 • Gestandaardiseerd beheer van consumables

LIFECYCLE MANAGEMENT VAN APPARATEN DAT OOK WAARDE TOEVOEGT

Wanneer de producten van uw zorgtechnologie het eind van hun levenscyclus hebben bereikt, kunt u uw producten door ons laten ophalen of upgraden. U kan de producten ook blijven gebruiken als u dat wilt. CHG-MERIDIAN en onze partners zorgen ervoor dat apparatuur veilig wordt gede-installeerd en afgevoerd.

 

Naast het toevoegen van waarde is ons belangrijkste doel in deze fase het beschermen van uw data. Apparatuur die niet opnieuw op de markt kan worden gebracht, wordt overeenkomstig internationale normen op een milieuvriendelijke manier afgedankt. Op verzoek kunnen we ook gecertificeerde dataverwijdering uitvoeren op diskdrives en storagemedia die gevoelige patiëntgegevens bevatten. Ook dit doen we volgens de internationale normen.

FLEXIBELE FINANCIERINGSMIDDELEN VOOR ZORGTECHNOLOGIE

Complete financiering

We kunnen u een compleet financieringspakket bieden, waarbij u steeds hetzelfde termijnbedrag betaalt voor apparatuur en services. Deze financiering kunt u gebruiken voor een breed scala aan assets, van computers en medische scanapparatuur tot een steriel laboratorium of een gloednieuwe kantine.

Pay-as-you-earn

Bij deze individuele financieringsmethode worden de kosten verspreid over de gebruiksduur van de apparatuur. Het leasebedrag dat u elke termijn betaalt, wordt gebaseerd op de verwachte omzet en de manier waarop de apparatuur wordt gebruikt.

Pay-per-theater

Als u een operatiekamer wilt financieren, kunnen we op basis van de uit te voeren operaties een offerte maken voor de volledige kosten van een operatiekamer.

Pay-per-patient

Deze flexibele financieringsmethode wordt afgestemd op uw inkomstenstromen. Uw termijnen zijn hierbij gebaseerd op de vaste vergoedingen die patiënten betalen.

Klant aan het woord

CLINIQUES UNIVERSITAIRES SAINT-LUC KIEZEN ERVOOR HUN ENDOSCOPENVLOOT TE LEASEN

Professor Piessevaux (Afdelingshoofd Hepatogastroenterologie) en mevrouw Mendes (Aankoop - Eenheid Overheidsopdrachten) vertellen over hun eigen ervaringen met leasen bij CHG-MERIDIAN.

ONS CONTACTEREN

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

Cedric Bogard

Team Leader Healthcare BELUX

MEER WETEN

Ontdek onze andere oplossingen en diensten.
INFORMATIETECHNOLOGIEËN

EFFICIËNTIE TIJDENS DE LIFECYCLE VAN TECHNOLOGIE

Technologie verandert sneller en sneller en daarmee ook de behoefte van de medewerkers. Dit maakt het beheer van de IT-portefeuille steeds ingewikkelder en tijdrovender voor de IT-afdeling. CHG-MERIDIAN kan samenwerken met de verschillende afdelingen om de lifecycle van technologie en de bijbehorende kosten te beheren.

READ ON  
Case Studies

Mooie succesverhalen

Tijdens de verschillende projecten hebben we veel expertise opgedaan waar we nu trots op zijn. Door deze expertise hebben we onze klanten kunnen helpen en zijn we echte partners geworden. We laten hen hier aan het woord.

READ ON