SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
DUURZAME WAARDEN

MEMBERSHIPS GERICHT OP SUSTAINABLE IT

Duurzaamheid staat al meer dan 40 jaar centraal in ons bedrijf. We leasen apparatuur met aansluitende refurbishment volgens de principes van de resource-efficiënte circulaire economie. Duurzaamheid is voor ons een continu proces en we breiden ons engagement op dit gebied voortdurend uit.

Lifecycle Management

LIFECYCLE THINKING

De principes van de circulaire economie zitten in ons DNA. CHG-MERIDIAN biedt leasing van IT-apparatuur met aansluitende refurbishment en remarketing volgens de principes van de grondstofzuinige circulaire economie.

Op jaarbasis reviseert CHG-MERIDIAN ongeveer 924,000 IT assets  (wereldwijd) na de eerste leaseperiode (96% van alle terugkerende IT-leases). Door apparaten te hergebruiken in plaats van ze telkens opnieuw aan te kopen en weg te gooien, besparen we grondstoffen en verbeteren we onze ecologische voetafdruk.

IT-gebruiksmodellen zoals leasing en device-as-a-service, modellen aangeboden door CHG-MERIDIAN, brengen duidelijke baten met zich mee voor de ecologische voetafdruk van een organisatie in vergelijking met de traditionele aankoop van apparatuur (Green IT Study, VITO, 2022).

TRANSPARANTIE

TECHNOLOGY CENTERS

In onze Technology Centers wordt gebruikte apparatuur visueel en technisch gereviseerd volgens de principes van Green IT. 

In onze Technology Centers in Gross-Gerau en Skien bent u van harte welkom om met eigen ogen te zien hoe wij transparantie naleven. U kunt onze processen in detail bekijken tijdens een rondleiding en zien hoe wij uw gebruikte IT-apparaten grondig reinigen en opknappen.

ECOVADIS

Bij CHG-MERIDIAN vinden we het belangrijk om verantwoord te ondernemen, ook in de omgang met businesspartners en leveranciers. Voor een transparante toetsing maken we gebruik van EcoVadis om een netwerk van leveranciers op te bouwen. Dit platform stelt ons in staat om de duurzaamheidsprestaties van onze leveranciers te evalueren en te vergelijken. In 2022 kreeg CHG-MERIDIAN GROUP opnieuw de ZILVER Scorecard toegekend door EcoVadis, waarmee de groep in de top 25 procent van alle beoordeelde bedrijven zit.

CHG-MERIDIAN BELUX MEMBERSHIPS GERICHT OP SUSTAINABLE IT

CHG-MERIDIAN Belux is lid van het Belgisch Instituut voor Sustainable IT en heeft het SuRe Charter ondertekend.

Duurzaamheid is voor ons een continu proces en we breiden ons engagement op dit gebied voortdurend uit.  Daarom heeft CHG-MERIDIAN Belux het SuRe Charter van ISIT-BE ondertekend, het Europees Charter voor Duurzame Refurbishment van Digitale Apparatuur.

CHG-MERIDIAN Belux is lid van Febelfin en tekende het Charter Circulaire Economie (2021).

Om over te stappen van een lineaire wegwerpmaatschappij naar een circulaire economie is het belangrijk om zo min mogelijk (nieuwe) grondstoffen te gebruiken bij de productie, de levensduur van goederen zoveel mogelijk te verlengen en grondstoffen of onderdelen na gebruik te hergebruiken of recyclen.

Door hun jarenlange ervaring beschikken leasingmaatschappijen vandaag al over heel wat geschikte en beproefde financiële oplossingen om de switch van bezit naar gebruik mogelijk te maken. Daarom onderzocht de Belgian Leasingvereniging welke rol leasing kan spelen in de ontwikkeling van de circulaire economie. Het resultaat is het Charter Circulaire Economie waarin de leasesector zich engageert om de ontwikkeling van de circulaire economie te helpen versnellen.

Charter Circulaire Economie