SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
Sluipende kosten onder controle

Maak een einde aan hoge initiële kosten

Hoe pay-per-patiënt-modellen kunnen helpen om de liquiditeit te behouden.

Ontbrekende bronnen voor hightechbehandeling kunnen een complex onderwerp zijn, maar het is hier om te blijven. Geen enkel ziekenhuis of praktiserend arts kan het zonder. De diagnostische mogelijkheden van MRI-scanners zijn bijvoorbeeld onbetwist en onmisbaar. En elke nieuwe generatie apparatuur zorgt voor meer precisie, betrouwbaarheid en efficiëntie, terwijl de nadelige gevolgen voor patiënten worden verminderd.


De voordelen zijn duidelijk - het probleem is echter de weggelopen kosten. In combinatie met het feit dat een groot deel van de financiering voor MRI-scanners en andere apparatuur wordt besteed aan het begin van de levensduur van het activum. Het kopen en financieren van activa met acquisitiekosten die in de zes of zeven cijfers vallen, kan een uitdaging zijn, zelfs voor grote organisaties.

Ziekenhuisbeheerders staan ​​daarom voor een enorm dilemma: de markt voor medische behandelingen is gereguleerd en de prijzen zijn gestandaardiseerd. Dit creëert een hoge mate van complexiteit in de berekening van de winstgevendheid. Is het mogelijk om gesubsidieerde behandelingen, duurdere behandelingen en meer behandelingen in het algemeen te doen? Zal er binnen een redelijke termijn rendement op de investering zijn? Komt dit overeen met het budget van het ziekenhuis? Wat voor soort loop- en onderhoudskosten zal de apparatuur oplopen? Hoe kan aan de verwachtingen van medisch management over hoogwaardige apparatuur worden voldaan zonder het budget te overbelasten?

Dit vraagt ​​om innovatief denken. In de industrie is financiering op basis van prijs per eenheid gebruikelijk. Dus waarom niet betalen per patiënt of betalen per procedure? Onder dit model worden de totale kosten van aanschaf en gebruik van de medische apparatuur uitgesplitst naar individuele gevallen van behandeling. Dit maakt het veel gemakkelijker om te bepalen of het gebruik van de apparatuur economisch is of niet.

Betaalbaarheid hoeft niet langer de belangrijkste overweging te zijn bij het gebruik van hightech medische apparatuur. In plaats daarvan ligt de nadruk op hoe de apparatuur ten goede kan komen aan de patiënt en het ziekenhuis.

Neem contact op!

Wij kijken ernaar uit TCO met u te bespreken.

Rony Timmermans

Executive Vice President Finance Benelux, France & Spain

  • CHG-MERIDIAN Belux NV
  • Romeinsesteenweg 468 bus 21-22
  • 1853 Grimbergen
  • +32 (0) 2 705 46 00

Contact formulier

Hartelijk bedankt om contact op te nemen met CHG-MERIDIAN

Vul onderstaande velden in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

* Verplicht veld