SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
Digitale werkplek

Ontsnap aan de TCO-val

Of een IT-infrastructuur zichzelf terugbetaalt of niet, hangt niet alleen af van de aankoopkosten. We behandelen de kosten die vaak over het hoofd worden gezien en laten zien hoe u de correcte total cost of ownership berekent.

Als je een nieuwe IT-infrastructuur plant, is de eerste vraag die je jezelf als CFO stelt of de investering winst oplevert. Het antwoord zit in de berekening van de total cost of ownership (TCO). Als de berekening van TCO juist wordt uitgevoerd, zijn niet alleen de aankoopkosten bekend, maar ook welke kosten gedurende de levensduur van de IT-infrastructuur te hoog zullen zijn. Bij de berekening moet je ook rekening houden met factoren als gebruikspatronen, onderhoudseisen, verlies of schade, proceskosten en locatie gerelateerde invloeden. Maar veel bedrijven zien deze kosten over het hoofd.

Vergeet niet om alle kosten mee te nemen

Stel dat je jouw medewerkers van de buitendienst wilt voorzien van smartphones. De aanschafkosten van het aantal benodigde apparaten bij elkaar optellen is niet voldoende. Je moet denken aan vele factoren die invloed hebben op TCO, zoals

  • de kosten voor rollout en apparaatbeheer (tools en proceskosten)
  • maatregelen om de apparaten te beschermen (hoesjes en schermbescherming)
  • kosten beveiligingssoftware (mobiele beveiligingsapps)
  • kosten voor reparatie bij schade
  • kosten voor vervanging bij diefstal of verlies
  • rollback apparaat
  • gecertificeerde data erasure

Als de TCO voor complexere IT-infrastructuren moet worden berekend, bijvoorbeeld internationaal werken, is nog meer ervaring nodig om dit goed te doen.

Gebruik de juiste benchmarks

Op dit punt zijn vergelijkingen en benchmarks uiterst waardevol. De meeste belangrijke IT leveranciers bieden TCO-berekeningen, maar je kunt niet zeker weten of deze neutraal zijn. Ze kunnen in het voordeel van de leverancier uitvallen.  

Het is niet ongebruikelijk dat meer dan één leverancier betrokken is bij een project, om te voorkomen dat men afhankelijk is van slechts één leverancier. Wanneer dit het geval is, is de vraag hoe individuele TCO-berekeningen op elkaar aansluiten. Hier kan de expertise van een onafhankelijke externe partner van onschatbare waarde zijn. Deze partner moet de benodigde expertise hebben, bekend zijn met jouw sector en de technologie die je wil gaan gebruiken. Ook moet de partner benchmarks kunnen leveren die geschikt zijn voor jouw project en jouw bedrijf.

De partner moet onafhankelijk zijn van IT leveranciers. Dan kunnen zij de beste beslissingen nemen voor jouw project.

Vertrouw op robuuste feiten

Er is nog een factor die vaak over het hoofd wordt gezien bij TCO: de kostenberekeningen die gedurende de levensduur kunnen veranderen. Aan alle fasen van de IT-levenscyclus moet aandacht worden besteed: -van planning van infrastructuur en aankoop apparatuur- tot rollout, contractbeheer, proceskosten, onderhoud en activabeheer, en uiteindelijk rollback en veilige data erasure.

De onafhankelijke voorkeurspartner zal je de data en empirische waarden geven die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over aankoop, werking, financiering en services, en om de haalbaarheid van de geplande kapitaalinvesteringen goed te kunnen beoordelen. Dit geeft je de IT-infrastructuur die je nodig hebt voor jouw innovatieproject samen met alle relevante data die nodig zijn voor jouw financieel beheer.

Focus op transparantie

Een uitgebreide TCO-berekening biedt de basis voor de juiste financiële strategie. De strategie die past bij jouw specifieke project moet flexibel zijn en de gehele levensduur in overweging nemen. Hiervoor zijn transparantie en strakke controle van IT en financiën vereist. Net als de tools die je gebruikt voor het beheer van jouw IT-projecten, kan een geschikte partner de financiering in de gaten houden. De oplossing van CHG-MERIDIAN is TESMA®, een tool voor technologie- en servicebeheer waarmee je op één plek contracten, services en leveranciers kunt beheren. Volledige TCO-berekeningen, transparante projecten en duidelijk gedocumenteerde financieringsstrategieën helpen jou bij je digitale innovatie zonder de kosten uit het oog te verliezen. Niet alleen op het moment van aankoop, maar gedurende de gehele levensduur.

NEEM CONTACT OP!

We helpen je graag verder

Geoffrey Umba

Country Service Manager

ONTDEK WAT WE TE BIEDEN HEBBEN

Lees hier meer over onze andere oplossingen en diensten
Enterprise Mobility Solution

Intelligente oplossing om mobiel te werken

Onze nieuwe oplossing is de eerste allesomvattende oplossing die uw bedrijf een geavanceerde mobiliteitsstrategie biedt. Deze 'Enterprise Mobility Solutions' zijn ontworpen met alle mogelijkheden en services die nodig zijn om gemakkelijk mobiel te werken. Ontdek de intelligente manier om zakelijke mobiliteit mogelijk te maken.

lees meer 
MANAGED DESKTOP SOLUTIONS

Efficiënte organisatie van technologie-investeringen

Desktopcomputers, laptops en tablets: het beheer van IT-werkplekken is ingewikkeld geworden, vooral als elke gebruiker weer andere behoeften heeft. Met de managed desktop solution van CHG-MERIDIAN kunt u uw computeromgeving voor uw medewerkers efficiënter inrichten.

lees meer 
TESMA

DE EENVOUDIGE MANIER OM TECHNOLOGIE TE GEBRUIKEN

Met onze expertise op het gebied van levenscyclus van technologie, beheren we allerhande apparatuur, van smartphones en laptops tot medische technologie en vorkheftrucks. tesma is het platform waarmee we onze op maat gemaakte bedrijfsconcepten implementeren, zodat uw kosten en administratieve rompslomp tot een minimum beperkt blijven. Maar ook om het werk aangenamer te maken, want veel processen zijn eenvoudig, papierloos en handig.

lees meer