SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
Pay-per-use-modellen

Investeren in technologie zonder budgetoverschrijding

De digitale transformatie van bedrijven maakt innovatieve betaalmodellen zoals pay-per-use mogelijk. Door te vertrouwen op een betaalmethode die is gebaseerd op daadwerkelijk gebruik, kunnen bedrijven hoge kapitaalinvestering voor IT-apparatuur, of bij het installeren en runnen van IT-oplossingen en -servers vermijden.

De digitale revolutie maakt diverse technologieën mogelijk, zoals Internet of Things (IoT) en werken in de cloud. Die maken op hun beurt intelligente op maat gemaakte bedrijfsconcepten financieringsstrategieën voor beheer en opvolgen van technologie-investeringen, waaronder pay-per-use, een realiteit. Het pay-per-use-model is gebaseerd op daadwerkelijk gebruik en vermijdt hoge opstartkosten en jaren afschrijven. Dit haalt de druk van de balans en maakt kapitaal vrij dat kan worden besteed aan belangrijke innovatieve programma's.

Financiering van IT-apparatuur op basis van gebruik

Bij financieren van IT-hardware zijn flexibele pay-per-use-modellen die geen invloed hebben op de liquiditeit al ingeburgerd. Hele IT-landschappen kunnen op deze basis werken. Het model past zich perfect aan de individuele omstandigheden van de klant aan en biedt facturatie die alleen gebaseerd is op gebruik.

Bedrijven die smartphones financieren via pay-per-use kunnen ook profiteren van de berekening van de restwaarde. Op basis van de catalogusprijs en de gebruiksduur, bijvoorbeeld twee jaar, wordt de restwaarde berekend en van de kosten afgetrokken. Bijvoorbeeld Aals een smartphone met een catalogusprijs van € 1000 twee jaar wordt gebruikt, is de geschatte restwaarde na die twee jaar € 200, en kost het de klant slechts € 800 over de gehele termijn.

Criteria voor het kiezen van de juiste partner

De implementatie van pay-per-use-modellen is vrij complex, zowel in de industriële als in de medische sector. De eisen en kosten moeten exact worden geanalyseerd en vastgesteld, daarbij rekening houdend met de geplande gebruiksduur en alle interne en externe middelen voor gebruik, onderhoud en remarketing. Ook belangrijk zijn flexibele contracten waarmee software, IT-infrastructuur en IT-apparatuur naar behoefte kunnen worden geschaald. De ondersteuning van een onafhankelijke partner is bij dergelijke projecten cruciaal. Deze partner moet expertise hebben op het gebied van technologie, financiering, voorwaarden en services. Ook moet de partner transparantie kunnen aanbrengen in de technische en administratieve processen, en één aanspreekpunt zijn voor de klant. Ervaring in betalings-, portefeuille- en servicebeheer en grote kennis van de markt zijn ook cruciaal als het gaat om de optimalisatie van technologie-investeringen op basis van op maat gemaakte pay-per-use-oplossingen.

Pay-per-use biedt vanaf het begin een ROI

De voordelen van pay-per-use zijn ook op andere gebieden duidelijk. Als productiebedrijven een CNC-freesbank of een montage-automaat financieren via een pay-per-use-model, kunnen ze de kosten direct aan het product toewijzen. ROI is meetbaar vanaf het begin, in tegenstelling tot een aankoop, waarbij het meestal vijf jaar duurt voor rendement op investering te zien is.

Het pay-per-use-model vereenvoudigt de berekening van rentabiliteit, kostensoort, kostenplaatstoewijzing en productieplanning, en biedt een grote flexibiliteit met betrekking tot betalingen. Dat komt omdat het is gebaseerd op de werkelijke bezettingsgraad of het gebruik, bijvoorbeeld het aantal freesbewerkingen per maand of per jaar. Als de bezettingsgraad daalt, daalt ook het terug te betalen bedrag. Als het gebruik stijgt, stijgen de betalingen eveneens.

De medische sector, in het bijzonder ziekenhuizen, kan ook profiteren van de financiële voordelen die voortkomen uit de pay-per-use-modellen. Wanneer de kosten voor inkoop en gebruik van medische apparatuur en technologie worden uitgesplitst naar elke individuele behandeling, is het eenvoudig om te komen tot een facturatie gebaseerd op patiënt of behandeling. Dit verlicht de druk op de budgetten, die in deze sector gewoonlijk onder grote druk staan.

NEEM CONTACT OP!

We helpen je graag verder

ONTDEK WAT WE TE BIEDEN HEBBEN

Lees hier meer over onze andere oplossingen en diensten
Enterprise Mobility Solution

Intelligente oplossing om mobiel te werken

Onze nieuwe oplossing is de eerste allesomvattende oplossing die uw bedrijf een geavanceerde mobiliteitsstrategie biedt. Deze 'Enterprise Mobility Solutions' zijn ontworpen met alle mogelijkheden en services die nodig zijn om gemakkelijk mobiel te werken. Ontdek de intelligente manier om zakelijke mobiliteit mogelijk te maken.

lees meer 
MANAGED DESKTOP SOLUTIONS

Efficiënte organisatie van technologie-investeringen

Desktopcomputers, laptops en tablets: het beheer van IT-werkplekken is ingewikkeld geworden, vooral als elke gebruiker weer andere behoeften heeft. Met de managed desktop solution van CHG-MERIDIAN kunt u uw computeromgeving voor uw medewerkers efficiënter inrichten.

lees meer 
TESMA

DE EENVOUDIGE MANIER OM TECHNOLOGIE TE GEBRUIKEN

Met onze expertise op het gebied van levenscyclus van technologie, beheren we allerhande apparatuur, van smartphones en laptops tot medische technologie en vorkheftrucks. tesma is het platform waarmee we onze op maat gemaakte bedrijfsconcepten implementeren, zodat uw kosten en administratieve rompslomp tot een minimum beperkt blijven. Maar ook om het werk aangenamer te maken, want veel processen zijn eenvoudig, papierloos en handig.

lees meer