SEARCH
REGION: BELGIUM
NL
FR
EN
Digitale werkplekbeheer

Optimaal ontwerp en efficiënt beheer van de moderne werkplek

Tegenwoordig verwachten medewerkers dat hun werkgever een moderne digitale werkplek biedt die is uitgerust met de nieuwste technologie, 24/7 beschikbaar is en hen in staat stelt hun taken overal uit te voeren. Als bedrijven ook willen profiteren van de digitale werkplek, zullen technisch en commercieel beheer samen moeten werken.

Wanneer het aanbod van geschoolde werknemers laag is, kunnen sollicitanten meer eisen stellen aan hun toekomstige werkgevers. Niet alleen verwachten ze prestatiebeloning, maar ook de mogelijkheid om op afstand te werken en met een werktijdensysteem gebaseerd op wederzijds vertrouwen, voor een goede balans tussen werk en privé. Om dergelijke flexibele modellen te kunnen betalen, moeten bedrijven een geavanceerde werkomgeving creëren: de digitale werkplek. Als medewerkers 24 uur per dag en overal ter wereld toegang hebben tot hun processen en data, kunnen ze efficiënter werken.

Wat medewerkers verwachten van de digitale werkplek

De verwachtingen voor een digitale werkplek zijn hoog. Medewerkers verwachten krachtige geavanceerde technologieën zoals werken in de cloud, en toepassingen die net zo eenvoudig te gebruiken zijn als een consumenten-app, d.w.z. ze moeten een optimale gebruikerservaring bieden en snel en efficiënt werken mogelijk maken, zowel op een desktopcomputer als op mobiele apparatuur. Natuurlijk moeten de gebruikte IT-technologie en toepassingen up-to-date gehouden worden en indien nodig geüpgraded worden.

De hardware moet ook goed zijn. Medewerkers verwachten betrouwbare apparatuur van hoge kwaliteit, zoals desktopcomputers, smartphones, tablets, laptops, beeldschermen en printers, zodat zij probleemloos kunnen werken. Wanneer apparatuur niet goed werkt, zou een vooraf geconfigureerd vervangend toestel al beschikbaar moeten zijn, zodat moeiteloos verder gewerkt kan worden.

Mobiele apparaten die door de werkgever beschikbaar worden gesteld, moeten ook voor persoonlijk gebruik geschikt zijn. Hiervoor is een perfecte oplossing: COPE (corporate-owned, personally enabled). Met dit model biedt het bedrijf mobiele apparaten die medewerkers ook buiten het werk kunnen gebruiken. Dit type model verhoogt de flexibiliteit en productiviteit en kan de werknemerstevredenheid vergroten. Tegelijkertijd wordt veiligheid van persoonlijke en bedrijfsgegevens gegarandeerd.

Technologische en boekhoudkundige aspecten koppelen

In de praktijk zijn IT-beheer en financieel beheer gescheiden afdelingen, vaak met negatieve gevolgen: processen in de technologische levenscyclus zijn niet transparant, de afdelingen IT, Boekhouding en Aankoop worstelen met een zware administratieve last en mogelijke besparingen blijven onbenut.

Als we het hebben over beheer van technologie-investeringen, kan enorm optimalisatiepotentieel ontstaan als bedrijven kiezen voor een concept dat de technologische en administratieve onderdelen koppelt. Met dit type concept gaan technische data over het soort asset, kenmerken en verbruiksgoederen naar een centraal punt, samen met financiële data over leasekosten, financieringstermijnen en kostenplaatsen. Dit geeft transparantie in de processen van de technologische levenscyclus en maakt efficiënt en doelgericht beheer van technologie-investeringen mogelijk, bijvoorbeeld in de digitale werkplek.

De technologie en de kosten van de levenscyclus van de digitale werkplek

De voorbeelden tonen aan dat het leveren van digitale werkplekken, het aanpassen van bestaande processen en het beheer van individuele componenten (software, server, apparaten) gedurende de levenscyclus complex is en veel vereist. Het begint met de selectie en aankoop van IT-apparatuur, IT-oplossingen en apps. Daarna volgen inbedrijfstelling, onderhoud en ondersteuning. Het eindigt met de rollback en veilige dataverwijdering aan het eind van de levenscyclus.

Er zijn ook administratieve aspecten waar rekening mee moet worden gehouden, zoals plannen en controleren van de kosten van apparaten, technologie, software en connectiviteit, plus zorgen voor onderhoud en ondersteuning gedurende de gehele levenscyclus. Hoeveel digitale werkplekken zijn er? Wat kosten ze? Hoe kunnen de kosten van elke asset correct worden opgevolgd en toegewezen? Dit zijn slechts een paar vragen waar je rekening mee dient te houden.

Optimalisatie van technologie- investeringsbeheer

We raden bedrijven, die hieraan willen beginnen, aan om advies in te winnen bij een ervaren partner met een brede kennis in het financieren en beheren van technologie-investeringen gedurende de gehele levenscyclus, en die de ontwikkeling van optimalisatieplannen ondersteunt met betrouwbaar advies. Naast het verlenen van geharmoniseerde state-of-the-art hardware en software, en de optimalisatie van processen, is de implementatie van een digitale werkplekcultuur een belangrijk onderdeel. Dienstverleners als CHG-MERIDIAN kunnen helpen bij het identificeren van de wensen van diverse partijen en deze samenbrengen in een op maat gemaakt bedrijfsconcept.

NEEM CONTACT OP!

We helpen je graag verder.

ONTDEK WAT WE TE BIEDEN HEBBEN

Lees hier meer over onze andere oplossingen en diensten
Enterprise Mobility Solution

Intelligente oplossing om mobiel te werken

Onze nieuwe oplossing is de eerste allesomvattende oplossing die uw bedrijf een geavanceerde mobiliteitsstrategie biedt. Deze 'Enterprise Mobility Solutions' zijn ontworpen met alle mogelijkheden en services die nodig zijn om gemakkelijk mobiel te werken. Ontdek de intelligente manier om zakelijke mobiliteit mogelijk te maken.

lees meer 
MANAGED DESKTOP SOLUTIONS

Efficiënte organisatie van technologie-investeringen

Desktopcomputers, laptops en tablets: het beheer van IT-werkplekken is ingewikkeld geworden, vooral als elke gebruiker weer andere behoeften heeft. Met de managed desktop solution van CHG-MERIDIAN kunt u uw computeromgeving voor uw medewerkers efficiënter inrichten.

lees meer 
TESMA

DE EENVOUDIGE MANIER OM TECHNOLOGIE TE GEBRUIKEN

Met onze expertise op het gebied van levenscyclus van technologie, beheren we allerhande apparatuur, van smartphones en laptops tot medische technologie en vorkheftrucks. tesma is het platform waarmee we onze op maat gemaakte bedrijfsconcepten implementeren, zodat uw kosten en administratieve rompslomp tot een minimum beperkt blijven. Maar ook om het werk aangenamer te maken, want veel processen zijn eenvoudig, papierloos en handig.

lees meer